گزارش وضعیت بیماریهای زئونوز(مشترک انسان و حیوانات) در شهرستان دیواندره

1404/04/17
تعداد بازدید :28

مهندس جمشید کرمی رئیس مرکز بهداشت دیواندره، به مناسبت فرا رسیدن هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک انسان و حیوانات(زئونوز)، به بیان گزارشی از وضعیت بیماریهای زئونوز شایع در شهرستان دیواندره و نظام مراقبت این بیماریها پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیواندره، مهندس جمشید کرمی در گفت و گو با روابط عمومی این شبکه، ضمن گرامیداشت هفته اطلاع رسانی بیماریهای زئونوز، به تصریح جزئیات مربوط به این بیماریها در شهرستان دیواندره پرداخت.

رئیس مرکز بهداشت دیواندره در ابتدا ضمن اشاره به کلیات این بیماری عنوان کرد: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت،بیماری هایی  که به طور طبیعی قابلیت انتقال از حیوانات مهره دار به انسان را داشته باشد؛ به عنوان بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوزها) شناخته میشوند و در حال حاضر 75 درصد بیماری های نوپدید را بیماری های زئونوز تشکیل می دهند.

مهندس کرمی در ادامه به وضعیت بیماریهای زئونوز در کشور،استان و شهرستان پرداخت و افزود: مهمترین بیماری های مشترک میان انسان و حیوان که در کشور ما دیده می شود؛ شامل تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم،کیست هیداتیک، و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد و در این بین بیماری هایی نظیر تب مالت، حیوان گزیدگی و هاری، و هم چنین سیاه زخم، در شهرستان دیواندره از میزان شیوع و بروز بیشتری برخوردار هستند.

رئیس مرکز بهداشت دیواندره با اعلام وضعیت متفاوت بیماری تب مالت در شهرستان دیواندره،بیان کرد:تب مالت در شهرستان دیواندره از بروز نسبتاً بالایی برخوردار است، به طوری که در سال گذشته 91مورد بیمار تب مالت در شهرستان شناسایی شده است که 70 درصد این موارد در جمعیت روستایی و بیشتر به دلیل مصرف لبنیات غیر پاستورزه و تماس با دام آلوده بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سال 1403، تعداد 159 مورد حیوان گزیدگی در شهرستان دیواندره رخ داده است که برای تمامی این افراد، اقدامات واکسیناسیون و درمان هاری انجام گرفته است و هم چنین آموزش های متعددی نیز به منظور پیشگیری از وقوع حیوان گزیدگی ترتیب داده شده است، لکن کاهش میزان موارد حیوان گزیدگی نیازمند بازنگری در زیرساخت های شهری و روستایی و همکاری ارگان های ذی ربط در ساماندهی سگ های بلاصاحب می باشد.

مهندس کرمی با اشاره به دیگر بیماری زئونوز شایع در شهرستان دیواندره اظهار داشت: بیماری سیاه زخم نیز در دیواندره و شهرستان های هم جوار دارای تاریخچه وقوع می باشد و در سال گذشته 2 مورد سیاه زخم از نوع جلدی در شهرستان شناسایی و تحت درمان و مراقبت قرار گرفته است.

توصیه های عمومی جهت پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از دیگر نکات مهندس جمشید کرمی بود که به آن پرداخت. وی در این ارتباط گفت: واکسیناسیون حیوانات خانگی،رعایت اصول بهداشتی در تماس با دام، اجتناب از مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه، خود داری از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز،پرهیز از تماس با سگ های بلاصاحب ، مراجعه به مرکز درمان و پیشگیری هاری در صورت وقوع حیوان گزیدگی و اهمیت آموزش همگانی و ارتقا سواد سلامت عمومی از جمله راهکارهای پیشگیری از بیماریهای زئونوز می باشد.

رئیس مرکز بهداشت دیواندره با اشاره به شروع هفته اطلاع رسانی بیماریهای زئونوز از 16 لغایت 22 تیر ماه خاطر نشان کرد: شعار امسال "یک جهان، یک سلامت، یک آینده با هم برای پیشگیری از بیمار یهای مشترک انسان و حیوان" در نظر گرفته شده است که اهمیت مشارکت همه جوامع و عوامل ذی ربط، به شکل واحد و هماهنگ، جهت پیشگیری از بیماریهای زئونوز و تامین سلامت حال حاضر و آینده را نشان می دهد.

سامانه های دانشگاه